Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

6e nieuwjaarsreceptie

gele lintjes
 

6e nieuwjaarsreceptie op zondag 9 januari 2005

... met verzoek een geel lintje aan de deur te hangen ...

Met onderstaande powerpoint-voorstelling konden de bezoekers de foto's bekijken van het afgelopen jaar (PPT 17 Mb).

gelukkig nieuwjaar 2005

6e zomeractiviteit

jeugdensemble St-Cecilia Heist

'in de MEERSEN zit MUZIEK'

Op zondag 10 juli 2005 werd de zomer gestart met het 'traditioneel' wijkfeest in het kader van ‘Vlaanderen feest’ en m.m.v. Stad Brugge.

Ons wijkfeest bestond uit een feestelijke ZOMERBRUNCH waar plaats was voor een gezellige babbel … maar eerst werd u vergast op een GELEGENHEIDSOPTREDEN van het jeugdensemble Sint-Cecila Heist.

De afdeling "jeugdensemble" van de muziekvereniging bestaat gemiddeld uit een 50-tal personen en de muzikale leiding is in de handen van dirigent André Delos.

Het feest ging deze keer door in het Parochiaal Centrum van St. Salvator in de Oostmeers 3 te Brugge en bestond uit een tweeluik nl. het gelegenheidsoptreden van het jeugdensemble 'Sint-Cecila Heist' & aansluitend de broodmaaltijd (belegde broodjes met koffie en gebak).

het gelegenheidsoptreden van het jeugdensemble 'Sint-Cecila Heist' & aansluitend de broodmaaltijd

Halloween 2005

spook
Halloween in 'De Meersen'
 
Halloween
Halloween is één van de oudste feestdagen.  Het is een combinatie van drie feesten.
 
Samhain is het Keltische nieuwjaar dat op 1 november gevierd werd.  De Kelten kozen het donkere en koude seizoen als begin van het jaar.  Dit kun je vergelijken met een dag die voor hen begon na zonsondergang.
 
Pomona is het Romeinse oogstfeest dat rond 1 november valt. De Romeinen hielden dan een oogstfeest met veel zoet fruit zoals de pompoen.
 
Allerheiligen en Allerzielen is het feest waarop de Christenen hun doden herdenken.  De Christenen wilden de Kelten bekeren en lieten daarom dit feest samenvallen met Samhain.  Maar de mensen bleven hun goden Samhain en Pomona vereren.  De kerk reageerde door dit als duivels te bestempelen.  Later werd dit nog versterkt door Samhain te associëren met heksen, zwarte katten, boze geesten en vleermuizen.
 
Vandaag vieren we Halloween rond 1 november met de griezels van Samhain en de zoete pompoen van Pomona.
 
In onze wijk vieren we dit op zaterdag 29 oktober.

Kerstbabbel

vleugje muziek

Kerstbabbel in 'De Meersen'

op zondag 18 december
op de terras "’t Capucientje "
in de Westmeers 72

 
Wees welkom voor een gezellige babbel en een streepje muziek op het terras van het " ‘t Capucientje" dat voor de gelegenheid knus verwarmd wordt met vuurkorven.