Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Uw hobby's

Heb je groene vingers ?

Ben je een verwoed verzamelaar ?

Zijn je huisdieren speciaal of
heb je tips over hun verzorging ?

Ben je kunstzinnig aangelegd ? '

Handige Harry' in het huis ?

Globetrotter ?

 Hieronder enkele reacties.

Kooktips!

amandelkoek en krokantje met citroenkaas en karamelsaus
AMANDELKOEK en KROKANTJE MET CITROENKAAS EN KARAMELSAUS
 
300 g suiker – 375 g bloem – 4 eieren – 1 ½ pakje bakpoeder – 3 dl room
 
- roer de suiker, bloem, bakpoeder en eieren tot een glad deeg
- roer de room geleidelijk erbij tot een glad deeg
- bekleed een ovenplaat met boterpapier, doe het deeg erop en strijk mooi glad
- bak de koek 15 min. op 180°
 
Beleg : 150 g boter – 200 g suiker – 4 lp room – 120 g amandelschilfers
 
- laat boter smelten, voeg suiker en room toe
- verdeel het papje over het deeg, strooi de amandelschilfers erboven en laat nog 12 min. verder bakken.
 Yoghurtijs
 
5 dl Griekse yoghurt, zoetmiddel ter waarde van
300 gram suiker
- Meng de yoghurt met het zoetmiddel.
- Draai het mengsel in de ijsmachine en serveer meteen
 
Yoghurtijs met vruchten
 
Voor 1/2 liter ijs: 200 g frambozen, 4 à 5 eetlps zoetmiddel, 200 g Griekse yoghurt, ½ citroen, 1 eiwit
- Breng het fruit tegen het kookpunt, mix en doe door de puntzeef.
- Voeg er de fijngeraspte citroenschil, het citroensap en het zoetmiddel aan toe. 
- Vermeng de vruchtenpuree met de yoghurt. 
- Klop het eiwit stijf en spatel onder het mengsel.
- Zet het mengsel afgedekt in de diepvriezer.  Klopt het na 1 ½ à 2 u nog eens flink op.  Zet voor het serveren 30 min in de koelkast zodat het schepklaar wordt.
- Indien je over een ijsmachine beschikt, draai 15 à 20 min in de ijsturbine.
 

Macro

Monster in de tuin ?? Of toch niet ....

Ga met de muis over de foto en ontdek de realiteit...